Jedenáctihodinový Bestiář podle Dostojevského

23. září 2010

Brněnské divadlo Husa na provázku přiváží v sobotu 28. října unikátní tetralogii Dostojevského do pražského Divadla Archa. Dramatizaci románů Zločin a trest, Idiot, Běsi a Bratři Karamazovi můžete vidět buď obvykle jako jednotlivá představení, a nebo jako jedenáctihodinový maratón. POSLECHNĚTE SI: Pozvánku na představení

Svlékání z kůže - Bestiář podle Dostojevského v režii Vladimíra Morávka. Přívlastek svlékání z kůže má jediný důvod. Brněnské divadlo Husa na provázku se totiž jednou za 100 dní tzv. svlékne z kůže a odehraje divadelní frašku Bestiář podle Dostojevského. Začátek v Divadle Archa je už v 10.00 hodin dopoledne. To má také svůj důvod. Fraška trvá celých 11 hodin, během kterých se na jevišti setkávají postavy ze všech dílů tetralogie a diváka provedou křížovou cestou rozpolcené duše toužící po vzkříšení.

00459004.jpeg

Jednotlivá představení budou proložena krátkými intermezzy, ve kterých uvidíte např. Jana Budaře se svými krátkými písněmi. Celá inscenace pak končí zhruba ve 22:30 hodin. Takže diváky čeká hodně dlouhý maratón. Tady je jeho program:

1. RASKOLNIKOV - jeho ZLOČIN
2. V téže době jinde v Petrohradu
3. RASKOLNIKOV - jeho TREST
4. BĚSOVÉ
5. Kníže Myškin je IDIOT
6. STAVROGIN je ďábel
7. Bratři KARAMAZOVI: Dmitrij
8. Bratři KARAMAZOVI: Ivan
9. Finále Bratři KARAMAZOVI: Aljoša


Představení v podání divadla Husa na provázku Bestiář podle Dostojevského můžete navštívit v Divadle Archa v sobotu 28. října 2006 od 10.00 hodin.

autoři: zuf , Petra Schubertová
Spustit audio