Judith Hill v rozhovoru pro Grundfunk

7. březen 2021

Grundfunk přináší rozhovor se zpěvačkou Judith Hill, který vznikl 2. listopadu 2019 po jejím brněnském vystoupení. Poslechněte si jej u příležitosti vydání její třetí studiové desky Baby, I'm Hollywood. V playlistu se navíc můžete těšit také na novinky od Reel People, Kraak & Smaak nebo projektu Silk Sonic a v pravidelné rubrice Groove Window na vás čeká trumpeťák Max Ribner.

Rozhovor s Judith Hill měl původně vzniknout už o den dříve v pražském Jazz Docku, ale nakonec se tak stalo až hodinu před půlnocí po jejím druhém vystoupení v naší zemi, tentokrát v brněnském Metro Music Baru. To bylo přesně týden poté, co ve Vídni natočila dnes představovanou desku.

Pochopitelně nám neunikla ani tato slaďárna, která představila nový projekt Andersona.Paaka a Bruna Marse Silk Sonic. Tak až někde narazíte na otevřené dveře, hodně štěstí – třeba vás zavedou rovnou k těmto usměvavým pánům.

Když na svých sociálních sítích doporučuje něco Jarrod Lawson, vyplatí se zbystřit. To se potvrzuje i v případě projektu Maxe Ribnera 1st Language, na který tento trumpetista sehnal slušnou řádku muzikantů v čele s již zmíněným Jarrodem, ale také Bobbym Sparksem II, Markem Lettierim a mnoha dalšími. Pravidelná rubrika Groove Window prozradí více a navnadí vás k poslechu hned dvěma ukázkami.

Zapadnout by však určitě nemělo ani nové album Debórah Bond compass: 1. Je až k nevíře, že od vydání její poslední desky Madam Palindrome uběhlo dlouhých deset let! Nové album si teď můžete poslechnout na Bandcampu a dalších ukázek se dočkáte i v některém z nadcházejících vysílání.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.