Julia Holter: Intimita písňové experimentátorky

12. březen 2012

Deska týdne RW tentokrát patří Julii Holter a jejímu elektronickému a písňovému experimentátorství. Po úspěšné debutové desce Tragedy z loňského roku přichází kalifornská hudebnice s novinkou Ekstasis. Její kvality zhodnotí v následujících dnech dva recenzenti z hudební redakce RW, teď si můžete přečíst profil Julie Holter.

Klíčové bylo setkání s lidmi z labelu Leaving na party Part Time Punks. To jsou kultovní večery v klubu The Echo v Los Angeles, které jsou zasvěcené post punku, synthpopu, industriálu a dalším alternativním neboli v Americe aktuálně „cool“ stylům. Leaving se rozhodli vydat Julii debutovou desku a album Tragedy jim jejich sázku na jméno Holter jednoznačně potvrdilo. Největší americký hype maker Pitchfork po Tragedy skočil jako hladový pes a v osmibodové recenzi naříkal jen nad tím, že deska vyšla až v závěru roku. Julia vzala svoji šanci pevně do rukou a jen pět měsíců poté přišla s druhou řadovkou Ekstasis, kterou zmíněný server okamžitě zařadil mezi Best New Music.
Obsáhlý profil Julie Holter připravila Veronika Ruppert, najdete ho v Databázi interpretů.

Rubriku Deska týdne sledujte ve vysílání každý všední den v 10:40, souhrn si pak můžete poslechnout v sobotu od 17:00 v pořadu Stopáž.

Spustit audio