Kanoistická medaile v nedělní Casablance na RW!

16. srpen 2006

V pražské Tróji se v neděli 6. srpna jelo na závěr Mistrovství světa ve vodním slalomu 2006 finále kanoistické soutěže mužů. Česká republika, pořadatel mistrovství a jedna z favorizovaných vodáckých velmocí, v něm získala bronzovou medaili zásluhou Stanislava Ježka (1976).

Pro českého vodáka to bylo páté mistrovství světa, na kterém byl: "Je to jednoznačně můj největší individuální úspěch," usmíval se po dojezdu český medailista, který kromě role závodníka fungoval na šampionátu také jako jeden z hlavních organizátorů. "Trochu jsem se bál, že když bych tu finálovou pokazil, tak jako vždycky, že někdo přijde a řekne, že to je tím, že jsem se plně nesoustředil na závody. Takhle to ale nikdo říct nemůže."

00430309.jpeg

Česká republika vybojovala i další medaile, včetně zlaté v soutěži deblkanoistů pro dvojici Volf - Štěpánek, v individuálních disciplínách je ale Ježkův bronz jediné medailové umístění, protože např. Štěpánce Hilgertové se domácí finálová jízda nepovedla.

Stanislav Ježek dorazí do nedělní Casablanky Pavla Sladkého (20. srpna, od 11 hodin) a budou o mistrovství mluvit. Jak dlouho se mistrovství připravuje? Jak to, že jsou Česká republika a Slovensko takové vodácké velmoci? Proč Francouzi a Italové na závodech tolik protestovali? Nebyla letošní trať, jak tvrdili někteří závodníci, extrémně těžká?

Pořad Casablanca, každou neděli od 11 hodin.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio