Karanténa je trochu paradoxně jako stvořená pro umělce, říká zpěvačka Tea Sofia - kopie

30. březen 2020

Novou sérii Paternoster Sessions Radia Wave odstartoval už minulý týden zpěvák a influencer Ben Cristovao. Tento týden se v oběžném výtahu v budově Českého rozhlasu projela talentovaná hudebnice Tea Sofia, která na sebe upozornila ke konci loňského roku svým EP Unwind. V telefonickém rozhovoru promluvila o nové zkušenosti z našeho výtahu nebo o zvládání domácí izolace.

Pro jízdu výtahem zvolila Tea skladbu Pretend, kterou vydala jako singl v minulém roce. A jak se jí v našem výtahu jelo? „Čekala jsem, že to bude mnohem víc klaustrofobické. Nemám příliš dobrou zkušenost s výtahy. Vlastně to bylo docela příjemné. Nejsou tam dveře, takže jsem viděla i světlo. Nepříjemné to bylo akorát, když se výtah otáčel,“ popisuje novou zkušenost Tea Sofia.

Stejně jako většina z nás teď tráví Tea svůj čas hlavně s rodinou v domácí izolaci. „Karanténu zvládám docela v pohodě. Vlastně si myslím, že je paradoxně jako stvořená pro umělce. Teď mám čas nad věcmi víc přemýšlet a tvořit. Nejsem nijak omezena časem a můžu do své tvorby víc proniknout,“ říká mladá hudebnice Tea Sofia.

Už příště se ve výtahu, který nikdy nestaví, projede slovenský rapper Edúv syn.

Které album doporučuje Tea k poslechu v domácí karanténě? A jak zvládá své studijní povinnosti? Poslechněte si celý rozhovor.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.