Koncertní nášup

13. duben 2012

Protože se s jarními koncerty postupně trhá větší a větší pytel, máme z toho velkou radost a již tuto neděli od 22 hodin na vás roztrhneme ten náš s hudbou, která vás na tyto akce pozve.

Nebudou tak chybět skladby od J.A.R. nebo Portico Quartetu, jejichž koncerty jsou již příští týden. Především se podíváme na novou desku Look Around The Corner dvojice Quantic & Alice Russell, kterou nám autoři vůbec poprvé osobně přijedou 23. května představit do pražského Lucerna Music Baru. Syn Bobbyho McFerrina Taylor u nás také ještě nebyl, a tak jeho ambientně laděné skladby pozvou na pondělní koncert do olomouckého Jazz Tibet Klubu.
www.rap.cz
www.porticoquartet.com
quanticandalice.com
taylormcferrin.com

Nové album má na světě již nějaký ten pátek také Novozélanďan Nathan Haines. Tentokrát ale nejde o fúzi jazzu s housem, ale čistě o post-bopovou záležitost. Sedmi analogově znějícím instrumentálkám z alba The Poet‘s Embrace pochopitelně dominují sóla na dechové nástroje a jeden nebo dva kousky neuniknou ani vašim uším, pokud budete v neděli na příjmu!
nathanhaines.com

02605613.jpeg

Minulou neděli jsme Grundfunk otevírali skladbou od mladého londýnského umělce vystupujícího pod přezdívkou The Reflex. Tentokrát si pustíme jeho další reedity skladeb slavných umělců minulého století v rámci rubriky Groove Window. To abyste věděli, o koho jde a proč se mu v poslední době dostává na britských ostrovech takové pozornosti.
www.facebook.com/The-Reflex

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.