Krymská ulice v Praze bude jeden velký Semafor

5. září 2014

V sobotu 6. září bude v pražské Krymské ulici živo. Během celého večera se v prostorách klubu Pilot nebo café V lese, ale také přímo na ulici představí na šesti scénách celkem 18 kapel, které odehrají vlastní coververze písní Suchého a Šlitra.

Hostem pátečního On Air byl autor celého konceptu, hudební publicista Pavel Klusák, díky kterému vyšla v roce 2009 kompilace coververzí písní dua Suchý a Šlitr For Semafor k tehdejšímu 50. výročí vzniku legendárního divadla a který se také spolupodílí právě na zítřejším večeru, jinak první části z pětidílného cyklu SM Kabaret producenta Čestmíra Kopeckého.

Podle jakého klíče Pavel Klusák vybíral jednotlivé hudebníky a kapely, které jsou až na čtyři výjimky jiné než ty z pět let staré kompilace For Semafor? A kdo kapelám vybíral skladby samotné? Slyšel už sám výsledné coververze, nebo to pro něj zítra večer bude také překvapení a premiéra?

03201193.png

Z akce nazvané Kabaret For Semafor bude zároveň ČT art vysílat 70minutový přímý přenos ze všech šesti scén, který začne ve 20:20. Posluchač, který vyrazí přímo do Krymské ulice, ale nemusí mít strach, že by musel mezi jednotlivými pódii přebíhat, aby všechno stihl: „Já osobně bych si koupil něco dobrého k pití, vybral si jednu ze šesti scén a tu si v klidu užil. Celý přenos se totiž ještě později ten večer bude znovu promítat v café V lese, takže se člověk nemusí bát, že by o něco přišel.“

Celý večer, na kterém zahrají své coververze od dua Suchý a Šlitr mimo jiné Petr Nikl, Květy, OTK, Vladimír Václavek, Kazety nebo Vložte kočku, je volně přístupný. Vstup zdarma je i na následnou after party, která proběhne v již zmíněném prostoru café V lese s koncertem slovenských Tornádo Lue.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.