Kurková, Porizkova, Soukupová, Houdová. Jak vlivné jsou české modelky žijící v zahraničí?

3. srpen 2021

„Jediný způsob, jak nestárnout, je umřít.“ Bonmot z Instagramu prostějovské rodačky Pauliny Porizkové obletěl minulý týden celý svět. I její o dvě dekády mladší kolegyně z modelingu Karolína Kurková a Hana Soukupová patří ve Spojených státech k elitě. Dvaačtyřicetiletá Helena Houdová zůstala v povědomí hlavně Čechům, které ale zásobuje svými alternativními i kontroverzními názory. Poslechněte si díl o vlivných českých modelkách v zahraničí v podcastu Kompot.

Minulou sobotu byla Karolína Kurková jednou z hvězd galavečera na italském ostrově Capri vedle Johna Legenda, Katy Perry a Orlanda Blooma. Znamená to, že je na olympu modelek spolu s Kate Moss a Naomi Campbell? O Paulině Porizkové a jejím inspirativním vztahu ke stárnutí, ale i randění v šestapadesáti píší každý den světová média. Proč ji vydědil zemřelý manžel Ric Ocasek? Zjistíte v Kompotu.

Pohádkově bohatá Hana Soukupová kdysi v newyorské prestižní Trump Tower věšela drahé obrazy na chodby, aby potěšila své sousedy. Jak se ze studentky keramické střední školy v Karlových Varech stala sběratelka Andyho Warhola? I bývalá miss Helena Houdová žije už několik dekád v zahraničí. Co možná znamenal její nevkusný instagramový post, ve kterém jako odpůrkyně roušek urazila přeživší holocaustu? Pusťte si novou epizodu podcastu Kompot!

V novém díle uslyšíte taky vše o House of Gucci. Očekávaný film Ridleyho Scotta s Lady Gaga v hlavní roli ukazuje šílený příběh italského módního domu i nesnesitelný italský přízvuk. Napište nám, jak se na něj těšíte, na náš Instagram!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.