Kýbl - zajímavosti z popkulturního světa

23. listopad 2010

Nick Cave v nedávném rozhovoru pro hudební server SpinnerMusic.com odhalil, že by příští rok měla vyjít nová deska Nick Cave And The Bad Seeds. Ačkoliv jsou už stanovena některá data pro práci na pokračovateli alba "Dig, Lazarus, Dig!!!" z roku 2008, Cave přiznává, že zatím nemá hotovou jedinou skladbu.

Přímo řekl: "Příští rok vyjde nová deska Bad Seeds. Musím ji ale teprve napsat, nemám zatím vůbec nic hotového, ale takhle já stejně nepracuji. Mám zadané počáteční datum, kdy vstoupím do kanceláře a začnu pracovat. To ale nebude dřív, než dokončím turné s Grinderman, které je úžasné. The Bad Seeds jsou ale něco jiného." Neúnavný Nick prostě jede.

Předák Radiohead, Thom Yorke, se spojil s kapelním návrhářem Stanleym Donwoodem na projektu, který se pokusí tuto sobotu, to znamená 27. listopadu, v Brightonu vytvořit monumentální sochu vikingského krále Knuta. Thom Yorke prozradil, že projekt, který vznikl ve spolupráci s organizací na ochranu klimatu 350 Earth potřebuje 2000 dobrovolníků v černém a teplém oblečení. Thom se spolu s organizátory bude snažit útvarem viditelným z vesmíru upozornit organizátory setkání v mexickém Cuncut, které se znovu bude zaobírat klimatickými změnami Země, aby přistoupili rázněji k ochraně našeho životního prostředí. A proč zrovna postava krále Knuta? Protože ač to byl faktický král Anglie a Skandinávie, nikdy se mu nepodařilo dosáhnout snu, zrušit příliv a odliv moře.

00615600.jpeg

Produkční společnost Appian Way (kterou vlastní Leonardo DiCaprio) oznámila svůj záměr natočit nové filmové zpracování klasické pohádky Červená Karkulka. Nejznámější verzí je ta od bratří Grimmů, scénář by se ale tentokrát měl držet rané gotické verze pohádky, jejíž původ se datuje do středověku. Místo vlka tu vystupuje vlkodlak a pohádka končí sežráním hlavní hrdinky. To jsou všechno informace rok staré. Ty ale nyní můžeme doplnit o to, že středověké drama s vraždícím vlkodlakem bude mít premiéru v březnu příštího roku a přinese více než stylový soundtrack. Jedním z jeho tvůrců je totiž švédská černokněžnice Karin Dreijer Andersson aka Fever Ray. Ukázku jejího přínosu si můžete už teď vychutnat v traileru k filmu.



Elektropopová čarodějka Fever Ray ale po opeře (participace na projektu Tomorrow in a Year) a filmu konečně vstoupí i do světa klasického divadla. V současné době pracuje i na hudbě k divadelní hře Hodina vlků, která je adaptací slavného existenciálního hororu režiséra Ingmara Bergmana. Režie obtížného divadelního kusu se ujme dvorní spolupracovník Fever Ray /The Knife, renomovaný režisér videoklipů a vizuální umělec Andreas Nilsson. Premiéra hry je naplánována na 12. března příštího roku.

00893671.jpeg

Jay-Z se poprvé veřejně rozpovídal o traumatickém zážitku, který ho tíží od jeho 12 let. V rozhovoru pro list The Guardian otevřel téma domácí střelby, která následovala poté, co jeho na cracku závislý bratr ukradl Jay-Zmu k srdci přirostlý prsten. Připustil, že: "tenkrát jsem pochyboval o tom, zda bude mít můj život opravdu dále smysl. Jako 12letý chlapec jsem se ve vězení cítil jako pohřbený zaživa." Jay-Z, mladistvý střelec, se otřel o téma už v roce 1997 v tracku You Must Love Me. K prostředí, ve kterém vyrůstal dodal pouze, že „zbraně byly všude okolo mě. Nemuseli jste pro ně chodit daleko. Byly prostě všude...“

Spustit audio