Kyklos Galaktikos: Rap a krabičková mánie

9. únor 2015

Experimentální hip hop a elektroniku spojují Kyklos Galaktikos už na druhé řadové desce. Na novém albu Mezi lovci mezer se kapela víc zaměřila na hudební produkci: „V začátcích jsme se soustředili hlavně na rap a hudbu jsme k tomu na koncertech spíš pouštěli. Teď už nám jde o to, doopravdy hrát, máme spoustu různých krabiček a neobvyklých nástrojů.“

Na rozdíl od předchozí desky Osa dobra tentokrát hudbu skládali všichni členové kapely. „Michaela nosila spoustu různých nahraných zvuků, které to celé dost zásadně ovlivnily. Společně jsme experimentovali a dávali to dohromady.“ Jak to Kyklos Galaktikos hraje naživo, se můžeme přesvědčit už brzy. Křest desky se odehraje v pražském Podniku 19. února a pak naváže turné po Česku. Na rozhovor On Air přišla kapela v kompletním složení: Jan Burian, Jaroslav Hrdlička a Michaela Švédová. Poslechněte si o novém albu, zaujetí netradičními nástroji nebo o klipu k písničce Nemehlo.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.