Kytky jsou nová děcka. Pěstuj a nepoznáš žal

16. září 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly jen samy sebe a rozhodly se, že si promluví o flóře, hlavně tedy květinkách.

Ivana si nastudovala celou škálu informací o květinách – např. že nyní trendují neboli vládnou panašované monstery, což si Zuzana spletla s pančovaným alkoholem. Ivana také zabrouzdala do sociologie a tvrdila, že květiny jsou noví domácí mazlíčci a domácí zvířátka jsou nové děti.

Zuzana si postěžovala na to, že musela své sestře zalévat květiny, ale má jich 70 a jejich údržba je složitá – musí se nejen prostě polévat vodou, ale i rosit. Sestra také tráví hodiny na různých burzách a vyměňuje si řízky, tedy odřezky rostlinek výměnou za jiné. Na to se zase chytla Ivana, která obvinila své kolegy z rozhlasu, že odřezávají kusy květin na chodbách. Ivana také zaflexila tím, že byla ve škole květinářka, a Zuzana kontrovala, že byla nástěnkářka.

Došlo samozřejmě i na úplně jiné téma – Zuzana se pozastavovala nad tím, že v Brně mají pošťáci kovové schránky, ve kterých uschovávají balíčky a dopisní obálky. Zuzana by si takovou schránku přála v centru města pro sebe, aby nemusela celý den tahat těžké věci na jógu.

Pak obě ještě probraly popularitu nápojů s levandulí a navrhly, že by se měl prodávat kváskový chleba s touto bylinou. A pak už šly domů rosit voskovky a tchynin jazyk.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste přesazovali mateřídoušku a hnojili fíkusy, než vás to přestalo bavit? Pusťte si do uší i duše aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste jediní milovníci flóry na planetě Zemi.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.