Lazer Viking

24. srpen 2017

Kytarista, zpěvák, skladatel a solitér Jakub Kaifosz je tak trochu jiný rock’n’rollový velikán. Hudebník známý ze skupiny Wild Tides odhaluje své ještě provokativnější alter ego Lazer Viking.

Lazer Viking nominoval Michal Brenner, dramaturg klubu MeetFactory:
„Lazer Viking jsem vybral proto, že ta kapela obstojí v zahraniční konkurenci díky showmanství Kuby Kaifosze, který je na pódiu šílený extrovert a dokáže udělat show, která působí tady na té malé české scéně jako zjevení. A myslím si, že podobně by to mohlo působit i na zahraniční publikum. Není tam žádná bariéra, je i poměrně jedno, v jakém jazyce zpívá, protože je to o té show.”

Talentovaný skladatel a zpěvák i avantgardní performer v jedné osobě Lazer Viking má být pomníkem rock’n’rollovému neumětelství, přehnané glamové pompéznosti a absolutnímu kýči současného punku. Rozhodně se nebere vážně a nebojí se užívat si všech krás a potěšení populární kultury od dadaismu po wrestling. „Nejvýstřednější a nejsebestřednější z pražských alternativců” v současné době připravuje k vydání novou desku s názvem Drag ve spoluráci s Charlesem Rowellem ze skupiny Crocodiles a Martinem Přikrylem z The Prostitutes.

Čtěte také

lazerviking.bandcamp.com

autor: Mary C
Spustit audio