Letní nálož funku v Grundfunku

25. srpen 2022

Playlist jsme zaplnili novinkami i osvědčenou klasikou, pojďme na to!

Vysílání jsme tentokrát otevřeli s kapelou Turkuaz, jejichž historicky poslední dvě studiová alba Paradiso a Apollyon vyjdou již 9.září. A dvě nejčerstvější ukázky z nich najdete třeba tady:

Na novou desku od The APX čekáme už poměrně dlouho, ale vypadá to, že se blízká na lepší časy. Venku totiž mají single Greatest Love Of All, a to včetně videoklipu, který vám tímto posíláme. 

Pět let od alba Leap tu máme novinku v diskografii saxofonisty Adrian Crutchfielda. Ve vysílání jsme zahráli dvě ukázky z nové desky Lover, kterou si můžete poslechnout třeba tady ↓

14. října se dočkáme letos už druhé studiové desky od Red Hot Chili Peppers nazvané Return of the Dream Canteen. A prvním singlem z ní je skladba Tippa My Tongue, jejíž vizuální zpracování můžete obdivovat tu:

 

Projekt kytaristy Ryana Jalberta - Jalbatross má již venku celé eponymní EP, ze kterého jsme vám zahráli jednu ukázku. Tady posíláme link, na kterém si můžete celou nahrávku poslechnout a čtveřici muzikantů i podpořit.

S vysíláním jsme se rozloučili skladbou Make Me Say It Again, Girl z repertoáru The Isley Brothers, kteří ji vytáhli po 47 letech od jejího vzniku, aby z ní udělali duet s Beyoncé.

Playlist dílu najdete tady  

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.