Macho rock je zpátky. Jak se mu povede v konkurenci sólistek?

22. únor 2022

Minule jsme volali po klučičí kapele, která si troufne zvednout hozenou rukavici. Hitparáda neobjevených totiž nejen mládne, ale také více fandí sólistům a sólistkám. Kapely čtyř kluků jako by byly dávnou minulostí. Nebo to zlomí Them Switcheroos?

Možná si tuhle kapelu pamatujete už z předchozích ročníků. Them Switcheroos byli známí pro svou schopnost přeskakovat mezi nástroji a také kapelním mottem „kdo skládá, frontuje“. Teď si k sobě bývalé duo přibralo ještě třetího člena, takže na zkouškách asi musí probírat i základy trigonometrie.

Nás ale hlavně zajímá, jestli krom celkem zajímavého konceptu střídajících se frontmanů a neobvykle svobodné kapelní dynamiky umějí Switcheroos taky hrát pěkné písničky. Jsou ještě pořád jako The Black Keys, kdyby měli obě ruce levé? Nebo na sobě zapracovali? No, to se těžko hodnotí. Zvuk mají lepší, zpěv oproti dřívějšku zase trochu nudnější. Tenhle výraz se fakt ještě nosí? Není to i na rock trochu ooold?

Na dně tabulky se zatím drží duo _DNO_. Přitom track Blázen je docela klubový banger, docela „elektrošoková padoucnice“. Pořádně tučné beaty, nepříjemná paní za vokálem, která proklamuje, že je blázen. Jo, je to zábavné! A chcete to? Jestli ne, tak proč ne?! Že bychom se toho tracku všichni maličko báli?

Poslechněte si, co na skladby říká duo Kuba a Filip (komu by se náhodou stýskalo po Jonášovi, tak vězte, že už ho zase chytla nějaká rýmička). A samozřejmě hlasujte pro oblíbený song na wave.cz/starter nebo pošlete vlastní pecku na starter@rozhlas.cz.

autor: Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.