Malý je, kdo má malých cílů. Ambice jsou koření života

20. únor 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly rezidentku Buchet, djku a influencerku chudých Ivetu. Té se vyptávaly na to, jaké jsou na prahu středního věku její ambice. A taky přispěly svojí troškou do ambiciózního mlejna.

Iveta se rozvykládala o tom, jak se chtěla stát zdravotnicí, ale na střední sestřičkovskou ji nevzali, protože je asi nemehlo. Tak pokračovala studiem obchodní akademie a prací v nejmenovaném bulvárním časopise pro ženy 50 plus. Tam ale jednou v receptu spletla desetinnou čárku, takže si čtenáři stěžovali, že upekli přesolený koláč. Nebylo pak divu, že Iveta musela z redakce časopisu, jehož jméno se rýmuje na matka, letět na dlažbu. Nyní se její ambice zaměřují na cestování letovou dopravou, což zkritizovala ekomoralistka Zuzana.

Ivana se naopak vysmála Zuzaně za její poučování, protože o ní ví, že se právě vrátila z Itálie a nedopravila se tam zrovna na koloběžce. Ivana se se svými ambicemi příliš nesvěřovala a ani to nebylo nutné – všichni totiž vědí, že jejím hlavním životním cílem je být co nejlepší v crossfitu a mít svaly. 

Zuzana má ambice dost přízemní – chce ještě jednou porodit ještě jedno kuřátko a taky splnit tři roky starý deadline. Kdo tedy čekal vznešené ambice, bude asi při poslechu zklamaný jako na all inclusive zájezdu, kde se musí platit drinky.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste si mysleli, že budete mít ve čtyřiceti 3 blond děti, 2 magisterské tituly a mezonetový byt na hypotéku? Pusťte si do uší a duše Buchty a zjistíte, že se svými nenaplněnými ambicemi nejste sami.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.