Mark Baker: Praha, ČR, Střední Evropa

10. duben 2011

Americký expat a autor průvodců Lonely Planet, Frommer's, Fodor's a National Geographic o Střední Evropě mluví o Česku pohledem cizinců...

Mark Baker se narodil ve Spojených státech v Ohiu, vystudoval mezinárodní vztahy v NY a je už delší dobu usazený v Praze. Co je na Česku nejbizarnější? Na co si tu cizinci musí dávat pozor? Které naše památky jsou nepřeceňovanější? Jak vidí rodilý Američan česko-polskou rivalitu? Proč napsal samostatný článek o pražských tramvajích?

Podívejte se na český venkov, vztahy Brno-Praha, české taxikáře a další témata z jiného úhlu pohledu, než na jaký jsme jako „lokálové“ zvyklí.

Stránka Marka Bakera na Amazonu a jeho LinkedIn profil.

Facebooková stránka pořadu Casablanca

English Summary:
Mark Baker is a freelance travel writer originally from the United States, but now makes his home in the Czech capital, Prague. He writes travel guides on Eastern and Central Europe for publishers like Lonely Planet, Frommer's, Fodor's and National Geographic. We asked about Prague trams, Czech-Polish rivalry, most overrated sightseeing spots in the Czech Republic etc.

Rozhovor jsme vysílali bilingvně: česky a anglicky (konsekutivně tlumočený Robertem Candrou)

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.