Marnost za pomoci různých uměleckých prostředků

11. květen 2009

V Galerii Vysoké školy umělecko průmyslové v Praze můžete od 7. května po tři týdny navštívit výstavu ZOOM IN. Představuje multimediální práce patnácti zahraničních studentů magisterského programu VŠUP Visual Arts. Všechny spojuje jednotné téma: "marnost nad marnost".

Do 28. května jsou na Vysoké škole uměleckoprůmyslové na Palachově náměstí v Praze k vidění práce studentů programu Visual Arts. Multižánrový a multimediální rozptyl zahrnuje performance, videoprojekce i objektové instalace.

00918643.jpeg

POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s vedoucí programu Milenou Dopitovou

Součástí vernisáže výstavy ZOOM IN byl i projekt s názvem Cover, při němž jeden z vystavujících studentů rozdával všem příchozím černé plastové pytle na odpadky. Ovšem ne proto, aby do nich něco odkládali, ale aby si je navlékli na sebe. Proč, to jsem se zeptal přímo autora - Luise Cerdase, který odpověděl: "Snažím se unifikovat lidi, aby byli hodnoceni podle toho, co mají uvnitř, a ne (jak jsme většinou zvyklí) podle obalu. Všichni jsou pak rovnocenní, zmizí móda, značky, osobitý styl oblékání."

Jestli vás zajímá, jak si zahraniční studenti VŠUP poradili s tématem marnosti za pomoci nejrůznějších uměleckých prostředků, Galerie VŠUP je otevřena od pondělí do soboty, vždy od 10 do 18 hodin.

autor: Robert Candra
Spustit audio