Máváme z vrcholu! Hvězdnou horečku přivodí novinky od Calina, Fred again.. a Magdalena Bay

5. červen 2024

Magdalena Bay servírují mimozemskou novinku Death & Romance, zatímco girl_irl oprášila svého digitálního avatara. Alespoň už známe její jméno! Dosavadního vrcholu dosáhla i zpěvačka Lola Young, která oznamuje nové album. Z tuzemské scény se připomíná ANNABELLE. Velkou událostí, kterou nebylo třeba příliš teasovat je i deska Bieber Fever od Calina. Money On My Mind!

Magdalena Bay - Death & Romance
Credits: Matthew Lewin, Mica Tenenbaum
Label: Mom+Pop
Album: Death & Romance single

Naše oblíbené synth-popové duo z Miami (Mica Tenenbaum a Matthew Lewin s projektem Magdalena Bay) nám plnohodnotné album nadělilo naposledy v roce 2021. Kritikou ceněná nahrávka Mercurial World se o rok později dočkala ještě deluxového rozšíření a Magdalena Bay, kteří se podíleli třeba na loňské desce amerického rappera Lil Yachtyho, od té doby vydali ještě další díl své mixtapové série mini mix. Nový velkolepý singl s macatou stopáží, kterým zároveň oznamují tour po Severní Americe, se jmenuje Death & Romance a při jeho poslechu si máme představit slívák a svit pouličních lamp. Retro futuristický disco track s dávkou psychedelie je prý o tom, že „sedíte doma a čekáte, až vás vyzvedne váš mimozemský přítel ve svém UFO... tentokrát ale nepřijde,“ říkají o novince v LA usazení Magdalena Bay.

Calin - Money On My Mind
Credits: Calin Panfili, Ilir Rushiti, Lucas Mellard, David Kopecký
Label: Warner
Album: Bieber Fever

Jeho nové album ohlásil v klipu na sociální síti Bolek Polívka. Brněnský rapper a zpěvák Calin patří k nejposlouchanějším českým interpretům a proto ke své nové desce nemusel dělat dlouhou kampaň. Vydání Bieber Fever oznámil jen čtyři dny dopředu. Je to dospělejší a tvrdší deska než dva roky stará kolekce Popstar, která z něho udělala megahvězdu. Jediným hostem alba je moldavský rapper Satoshi, který se objevuje v skladbě Chitarele. Nás ale víc zaujala skladba Money On My Mind s neobvyklým spinetovým beatem, za nímž krom stálého spolupracovníka D.Kopa stojí ještě producenti ilir808 a Lucas.jpeg.

girl_irl & Crosstalk - buzz
Credits: Luca Rassi, Em Perlman
Label: DMY Recordings
Album: buzz single

Dříve působila jako DJka, poslední dva roky se nicméně Em Perlman pustila i do produkování a zpěvu. Pod jménem girl_irl rozmazává hranice mezi reálným a virtuálním a novináři ji srovnávají se SOPHIE, COBRAH nebo Shygirl. V aktuálním singlu Buzz se spojila s brazilským producentem Crosstalk, píseň původně napsala a natočila už loni v létě a zachycuje intenzivní emoce závislosti na druhém člověku – od prvotního pobláznění, až po naprostou posedlost. „Beat se mi pořád nezdál. S Luccou (Crosstalk) jsme už natočili dva společné tracky, takže když jsem si nebyla jistá, věděla jsem, že on je ta správná osoba, která mi pomůže občerstvit můj sound.“

Fred again.. & Anderson .Paak - places to be ft. CHIKA
Credits: Frederick Gibson, Brandon Paak Anderson, Sonny Moore, Benjy Gibson, Jane Oranika, Lamont Butts, Tyshane Thompson, Winston Virgo
Label: Atlantic
Album: places to be ft. CHIKA single

Anglický producent Fred again.. má před sebou další kariérní milník – v polovině června bude headlinerem závěrečného dne na obřím festivalu Bonnaroo v Tennessee. Předtím ještě vydává nový singl places to be, v němž hostuje zpěvák Anderson .Paak. Track Fred again.. produkoval ve spolupráci se Skrillexem a Boo a obsahuje také sampl z nevydané skladby atlantské rapperky CHIKA. Píseň navazuje na nedávno vydaný singl stay in it s Lil Yachtym a Overmono nebo nový singl Romy nazvaný Always Forever. Ten Fred again.. také produkoval.

Lola Young - Messy
Credits: Conor Dickinson, Lola Young, Jaredn Solomon, Scott Zhang, Carter Lang, manuka
Label: Universal
Album: This Wasn’t Meant For You Anyway

Po úspěšném americkém turné vydává britská zpěvačka Lola Young nový single Messy, který teasuje její nadcházející desku This Wasn’t Meant For You Anyway. Singl poprvé zazněl na BBC Radio 1's Hottest Records a připravuje posluchačstvo na o něco alternativnější pop, který bude udávat styl nové desky. Za zvukem alba stojí hlavně producent Solomonophic, který je známý pro své spolupráce se jmény jako Remi Wolf, BROCKHAMPTON nebo Dominic Fike. This Wasn’t Meant For You Anyway má být podle slov Loly „soudobé album o rozchodech a vysmání se jejím ex,“ což přesně ilustruje novinka Messy putující do naší rotace.

ANNABELLE - flowers on my eyes
Credits: Anna Žitniková, Victor Verpillat, Yann Bargain
Label: Universal
Album: flowers on my eyes single

„I feel pretty, I became the main character of my story,“ zpívá v novém prosluněném singlu flowers on my eyes cenou Anděl (pro Objev roku) ověnčená zpěvačka ANNABELLE a my pozitivní náladu a pocity sebelásky na Radiu Wave schvalujeme. Jednoduchá přímá kytarová melodie a příjemně pohodový beat vystihují stav, kdy si konečně všechno sedlo a nemusíme o sobě pochybovat. Skladbu ANNABELLE napsala spolu s Her Demons (David Guetta, Kungs). Horkem protknutý videoklip byl natočen s režisérem Jonem Correalem v Los Angeles.

Spustit audio