Město džemu! Nejnovější vydání Flám Focus pitvá katalog producenta Jam City

9. červen 2023

Na úvod dává Kewu svůj report z festivalu Zámostí, kde se objevil mimo jiné s DJem NobodyListenem, Annet X, Painem nebo 58G. STEADY zase vzpomíná na pražskou a olomouckou zastávku YO22 Tour s Shimmim a AstralKidem22. Později pak oba zvou na další hraní o víkendu. Hlavním tématem byl však Jam City (vlastním jménem Jack Latham) – jeden z nejdůležitějších producentů, který lemoval Kewuovu kreativní cestu.

Albový debut Jam City z roku 2012 nazvaný Classical Curves vysloveně formoval nejen Kewuovo vnímání hudby, ale i mezinárodní klubovou scénu. Producentova dekonstrukce žánrů přesáhla i do R&B, kde pomohl budoucí hvězdě Kelele s jejím projektem Take Me Apart.

STEADY vnímá podobnost mezi tvorbou Jam City a Indie Sleaze érou jako nezpochybnitelnou a přesah do grimeové kultury taktéž. Konkrétně jde třeba o track Keep It Cool, který zřetelně čerpá z Eski beatů od Wileyho.

Nejnovější počin producenta je dlouhohrající album Jam City presents EFM. UKG, disko a house music jsou dominantními žánry tohoto jinak nezařaditelného projektu. Kewu a STEADY navazují na track Reface s jejich (neexistujícími) skincare rutinami a všem doporučují – před poslechem tohoto alba v exteriérech – se pořádně namazat alespoň třicítkovým SPF faktorem a nejméně jednou denně si umýt obličej.

Kdo je Eskelela? Čím teď bude STEADY obohacovat svůj set? A kdo všechno potřebuje Reface? To a mnoho dalšího se dozvíte v nejnovější epizodě Flámu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.