Mezanin 13. týden

2. prosinec 2011

Přednášky, dílny a autorské prezentace proběhly pod souhrnným názvem "Výtvarná výchova". Akci zorganizovala a vymyslela výtvarnice Eva Koťátková, loňská laureátka prestižní ceny Jindřicha Chalupeckého. V Praze začal jubilejní 15. ročník mezinárodního filmového festivalu Febiofest. V prostoru Karlín Studios se uskutečnil zajímavý umělecký projekt.

Premiéru měl působivý film Až na krev, který byl na letošních Oscarech nominovaný v osmi kategoriích. Pátý snímek režiséra Paula Thomase Andersona je o Kalifornii na přelomu 19. a 20. století, období ropného boomu.

00687960.jpeg

V reportážích jsme vám zprostředkovali koncert Khoiby v Karlínském studiu Českého Rozhlasu a vystoupení The Whitest Boy Alive v pražské Akropoli. Zvali jsme na další díl party Take Control a na retrospektivu díla světoznámého amerického fotografa Gregoryho Crewdsona do Galerie Rudolfinum.

Jestli vás baví hip hop pojatý poněkud neortodoxně, pak vás určitě bude zajímat deska tohoto týdne na Radiu Wave. Bylo jí album Alopecia od projektu Why?, které vychází u labelu Anticon. Více se o něm dozvíte v sekci Deska týdne.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio