Minulost, přítomnost a budoucnost kapely WWW

18. srpen 2010

Hiphop se zdá být pro české filmaře velmi inspirativním tématem. Po výborné České rapublice se mohou tuzemští diváci těšit na další koncepční titul: pod hlavičkou nezávislé společnosti Introspekt film totiž vzniká snímek Tikající muž, dokument o čím dál proslulejší kapele WWW, který by měl originálním způsobem mapovat její minulost, přítomnost i budoucnost.

Život si vzal tužku a pěkně se na nás podepsal
najez se a napij a nestarej se...
Život si vzal tužku a tys mně odepsal...
Chci ji ze sebe setřást

stojí mi v cestě minulost
zakousla se mi do nohy jak vzteklá fena
a trhá a nemá stále dost.
(WWW – ukázka z textu ke skladbě Tikající muž)

Skupina WWW vznikla v Praze na počátku devadesátých let a společně s PSH a dalšími formacemi utvářeli tehdejší hiphopovou subkulturu, která je do dnešní doby spojována s graffiti, rapem a breakdance. Postupem času si vytvořili vlastní nezaměnitelný styl – jejich tvorba se trvale pohybuje na pomezí experimentální tvorby, rapu a poezie. WWW jsou jedineční právě spojením forem jako je hudba, slovo a obraz, i proto připadla cena Revolver revue za rok 2009 právě jim.

02121194.jpeg

Krátký teaser Tikající muž byl poprvé prezentován na závěrečném koncertu WWW v rámci turné k albu Tanec sekyr, který se uskutečnil v pražské Meet Factory. Zhruba desetiminutová ukázka z filmu bude poprvé k vidění na Mezinárodním festivalu studentských filmů v Písku (30.9. – 2. 10. 2010).

Na dílo, které by mělo být kombinací dokumentárního a hraného filmu, se zaměřil náš redaktor Aleš Stuchlý. O vývoji projektu, koncepci snímku i procesu natáčení si povídal s producentem a dramaturgem Davidem Bělou a režisérem Markem Lančaričem.

Spustit audio