Moderátor Aleš Cibulka: Jsem vtělení básníka Tristana Tzary

6. srpen 2020

Ivana s Alešem se tentokrát ve své chaotické rubrice telefonicky spojili s mužem, který se taky jmenuje Aleš, ale který na rozdíl od Aleše Stuchlého vypadá, že je pořád dobře naladěn. Aleš Cibulka během rozhovoru prozradil třeba to, že si s partnerem pořídili vipeta, kterému občas vaří hovězo-kuřecí vývar.

„Potom co jsme měli osmnáct let dva barmské kocourky, tak jsme si pořídili tohohle kamaráda a je úžasný,“ rozplýval se nad čtyřnohým mazlíčkem moderátor a spoluautor rozhlasové talkshow Tobogan a Ivana, která má psy radši než lidi, se rozplývala taky.

Muž, který se stal kmotrem rozhledny Cibulka na Sokolovsku, je dlouholetým fanouškem herečky Nataši Gollové, která měla svého času milostný vztah s básníkem Tristanem Tzarou. „Když se podíváte na konstelaci hvězd v době, kdy se narodil on a já, tak je to naprosto totéž,“ prozradil nám Aleš, který o životě Nataši Gollové dokonce napsal knihu. Mohl by tedy být druhým vtělením básníka Tristana Tzary? „To jsem. Samozřejmě, to jsem,“ míní moderátor.

V hudebním okénku jsme tentokrát připomněli skladbu Fade to Gray od britské kapely Visage, která se Alešovi moc líbí a Ivana ji neznala.

Líbí se Aleši Cibulkovi jeho křestní jméno? A líbí se Alešovi Stuchlému jeho křestní jméno? A co s tím naděláme? Jaké je tajemství dlouholetého vztahu? A které zvíře Aleš Cibulka nemá rád? Poslechněte si celý cibulkový díl Brambory s vejcem a zjistíte to.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.