Mongolsko

26. prosinec 2010

Rozvojové projekty organizace INEX-SDA a sítě GLEN vysílají dobrovolníky na různá místa na světě. Šárka Cihlářová svojí první zkušenost tohoto druhu získala v Mongolsku.

Mluvili jsme o kumysu, orientaci v Ulánbátaru, krásách mongolského severu, kde Šárka Cihlářová strávila nejvíc času, rozvoji turismu v regionu, CBT (community based tourism) v zemi nebo o pojetí soukromí v Mongolsku, což byla jedna z věcí, která Šárku v Mongolsku nejvíc zaskočila.

Stránky INEXu najdete zde. Organizace je spojená také s aktivitou Fotbal pro rozvoj, kterou už z vysílání Radia Wave znáte.

Ve vysílání jsme rozhovor doprovodili mongolskou muzikou z desek Made In Altan Urag (od Altan Urag) a Zazal (od čtveřice Egschiglen, což znamená Krásná melodie), ale také dvěma ukázkami běžného lokálního popu, který uslyšíte v ruských minibusech UAZ, které suplují autobusovou dopravu, např. mezi Ulánbátarem a Mörönem na severu Mongolska.

00871935.jpeg

Prohlédněte si také Facebook pořadu!


Zobrazit místo Mongolsko na větší mapě
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.