Move Festival v Praze

31. srpen 2006

Začátkem října proběhne na pódiích šesti pražských klubů (Abaton, Cross, Matrix, Palác Akropolis, Rock Café a Roxy) další pokračování multižánrového festivalu Move. V jeho rámci zde vystoupí nejen britští Coldcut, ale i britská DJská hvězda Desyn Masiello nebo rakouští Sofa Surfers.

Festival začne v pondělí devátého října a potrvá až do soboty čtrnáctého. Zmiňovaní Sofa Surfers, kteří hrají originální trip hopem říznutý rock, se ukáží v úterý desátého října v Akropoli. K největším lákadlům celé akce zřejmě budou patřit legendární Coldcut, jejichž aktuální deska Sound Mirrors sklízí úspěchy na všech frontách. Zakladatelé hudebního vydavatelství Ninja Tune si u nás tímto plánovaným vystoupením odbudou svou DJskou premiéru. Z vlastní zkušenosti ze slovenského festivalu Pohoda, kde Coldcut hráli, musím říct, že by si je každý fanoušek elektronické hudby neměl nechat ujít.

00435851.jpeg

Dva dny po Coldcut, tedy v pátek třináctého (doufejme, že není pověrčivý) zahraje v klubu Roxy britská DJská star Desyn Masiello. Jeho sety by se daly zařadit do škatulky house, nicméně nebrání se ani funku, soulu či dubu a reggae. Míchá do nich i desky od tak různorodých interpretů, jako je James Brown nebo Depeche Mode.

Festival Move ovšem není jen o hudbě, můžete se těšit i na divadelní představení - včetně loutkového - nebo na promítání filmů. Na Francouzském institutu se v rámci festivalu uskuteční i mezinárodní konference profesionálů na téma "Hudební průmysl". Pro více informací se podívejte zde

Spustit audio