Může zaplnit nová reality show The Circle díru na trhu po VyVolených? Podle diváků rozhodně

3. březen 2020

Nová reality show streamovacího gigantu Netflix představuje zcela nový koncept „lidí ve vile“. Soutěžící se totiž nevidí a komunikují spolu jen přes sociální síť The Circle. Mohou tak o sobě lhát nebo být doslova, kým chtějí, a v závěru třeba vyhrát i sto tisíc dolarů. Jak hodnotí nový počin samotní diváci?

V diváckém panelu zasedli tentokrát Filip Titlbach, Jana Patočková, Jan Syruček, Naomi Adachi, Vítek Svoboda a Matouš Sudík a ve svém hodnocení se nebáli zhodnotit nejlepší i nejslabší momenty celé první řady americké verze této show. Ta se točila ve stejném domě jako originální britská verze, která se stala nečekaným hitem na kanálu Channel 4. Netflix natočil nejen první americkou, ale také francouzskou a brazilskou řadu, které teprve na diváky čekají. Aktualizovanému formátu vily Velkého bratra, kde však soutěžící žijí zvlášť ve svých bytech a komunikují spolu jen přes smyšlenou aplikaci The Circle, evidentně věří.

Panelisté v budoucnost této show věří také, i když se shodují, že dvanáct epizod je vzhledem k obsahu příliš a zajímavých dramatických situací bylo jen poskrovnu. Vyhazování probíhalo předvídatelně a žádný z hráčů nehrál příliš taktickou hru. Může za to především skutečnost, že si soutěžící neměli šanci pomyslně ohmatat hranice herní strategie sledováním předchozích účastníků. To je typické třeba pro populární soutěž o přežití Survivor, které se právě teď v USA vysílá 40. řada. S rozdělením na hráče ze starších řad, kteří hrají srdcem (old-school), a ty strategicky poučenější z řad novějších (new-school) už pracují v současnosti nejen samotní soutěžící, ale dokonce producenti celé show. Jak se může změnit The Circle v budoucích řadách, si poslechněte v záznamu.

Americká média vyzdvihují především různorodý výběr soutěžících a s tím souhlasí i celý panel přítomný v pořadu Kompot. Tým producentů vybral snadno srozumitelné archetypy, což se týkalo jak soutěžících, kteří v The Circle vystupovali za sebe, tak i těch, kterým se říkalo „catfish“. Ti do hry vstoupili s falešnou identitou, kterou odhalili až poté, co byli vyloučeni nebo se dostali do finalové pětice. Geek Shubham, make-up umělec Chris, upřímná Sammie nebo střelený Joey fungují jako motor celé první řady skvěle. Které postavy diváky bavily nejvíc a proč?

Proč se panelisté neshodli na výkonu moderátorky Michelle Buteau? Kolik řad VyVolených vyhrál Vladko Dobrovodský? Je vůbec o podobné show v Česku zájem? A proč bude zábavnější brazilská verze této show, která začíná už za devět dní? Poslechněte si celou panelovou debatu, která obsahuje spoilery.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.