Náklad, výklad, jedeme dál. The Bug, Bass Santana a Little Simz budou vaším tučným soundtrackem k podzimu

24. září 2021

Přichází podzim a s ním také příval rapových releasů, na kterých se pracovalo první polovinu roku 2021. Za poslední dva týdny vyšlo mnoho dobrých desek a my jsme pro vás připravili jedno velké resumé. A k tomu bizarní průlet nominacemi v kategorii rap v cenách Český slavík!

Kdyby zítra začala válka, britský producent The Bug bude ten, kdo připraví soundtrack do nehostinného boje. Jeho nová deska Fire, nabitá mnoha kvalitními featy, obstojí stejně tak v tanečních klubech jako na frontě: Flowdan a Irah jako textaři válečné hymny, The Bug jako její skladatel.

V těsném závěsu bojové linie se se svými kytarovými riffy hlásí ZillaKami. Na jeho nové desce Dog Boy si rovněž můžeme vychutnat masivní zvuk, který je za doprovodu heavymetalových prvků tažen až do extrémních výšin. Dva těžkotonážní releasy do nelehké doby. Doporučujeme a posíláme klíčenku.

Třetí a krapet klidnější deska je od producenta a rapera Bass Santany, který připravil další kvalitní projekt vyčnívající ze zástupu generického trapu. Deska The Suicide Tapes je výborným příkladem hledání originálního trapového zvuku – osm písní, osm dávek radosti.

Někdy je ovšem potřeba se zastavit a pro tyto dny máme mnoho dalších desek. Britská raperka Little Simz doručila svým fanouškům novou desku Sometimes I Might Be Introvert, na které se její talent rozvinul v plné kráse. Najdeme zde klidné storytellingové pasáže, tvrdé UK rhymes, ale také gospelové popěvky. Melodické části střídají grimové polohy a posluchač si tak může užít kvalitní a propracovanou desku o mnoha vrstvách.

Kdo je a kde se vzal aktuální Casablankův objev Yeat? A co na to pan Chainski? Jak moc šlape novej Bass Santana? A co sakra dělá SharkaSs a Fatty Pillow v nominacích na rap v cenách Český slavík? To vše a ještě víc v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka