Nedoceněný velikán Noel McKoy v Grundfunku

10. listopad 2022

Britská hudební scéna v minulém týdnu přišla o soulového zpěváka Noela McKoye, u nějž se jeho kolegové z branže shodli, že byl za svého života nedoceněný. 

Úvod vysílání obstarala jedna z The Reflexových revizí, která v týdnu vyšla na kompilaci, které vydával poslední léta na Salsoul Records. Všechny si je můžete poslechnout třeba tu.

Libanonský trumpetista žijící ve Francii Ibrahim Maalouf se do toho na své patnácté studiové desce Capacity To Love nebojí pořádně šlápnout a zdatně mu v tom vypomáhá nemalá řádka hostů. Tak jaká je vaše kapacita lásky? Dokážete ji pojmout celou? 

Celou první polovinu pořadu jsme věnovali ve čtvrtek zesnulému zpěvákovi, skladateli, textaři a producentovi Noelu McKoyi, kterému jsme vzdali poctu jak jeho sólovými věcmi, tak spolupracemi s kdekým. Tady máte například jeho 13 let starou desku Brighter Day, pokud si chcete zavzpomínat i mimo naše vysílání.

Takřka celý říjen jsme měli přetlak jak novinek, tak pozvánek na koncerty, tak na ukázku z desky Somebody's Gotta Do It, která vznikla spojením Sly5thAvea spolu s JSWISSem, došlo až po 14 dnech od jejího vydání. Ale došlo a tady ji máte v celé své kráse.

Prostřednictvím ukázek z debutového EP The Seed jsme v pravidelné rubrice Groove Window představili asi vůbec nejmladšího interpreta, kterého kdy tato rubrika představovala. A tím je slovenský baskytarista a skladatel Aron Hodek, který toto své EP vydává pouze pod svým jménem Aron.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.