Někdo klepe na dveře. A strašně to smrdí koncem světa

3. únor 2023

Vomitační čelistní speciál navštívila trojice jezdců Apokalypsy a degustátorů aromatického camembertu. Aleš, Vít a Tomáš se tentokrát naladili na biblickou a spirituální notu. Po zádušní pivně-rumové mši za pankáče Petra Hoška došlo na další zneklidňující vizi z útrob M. Night Shyamalana. Jeho značně uzrálá komořina Někdo klepe na dveře tentokrát udeřila přesně na solar (Plexis). Dejte si pozor, komu otevíráte dveře chatky!

„Je to někde mezi Stalo se a hitchcockovským Znamením,“ dává Aleš do sousedství režisérovo dno a vrchol. Je přitom celkem zřetelné, kam se Čelisti tentokrát kloní.

„Home invasion s apokalyptickým backgroundem,“ charakterizují Aleš a Tomáš skvěle natočený počin, o kterém není dobré prozrazovat víc než úplné základy. Shyamalan v něm kvalitativně navazuje na svůj kariérní zenit v podobě hororu The Visit.

„Opravdu sevřený film prostorem i pár postavami na jednom místě,“ charakterizuje Tomáš příběh rodinné dovolené dvou gay tatínků narušené partou „výtečníků s velkým posláním“. „Eschalotologický thriller,“ završuje chvalozpěv Aleš. Navíc v něm něžný homunkulus a lidský křemen Dave Bautista herecky poprvé opravdu exceluje!

Jak uzrála Hitlerova první velká porážka u Narviku? Páchne nový počin norského ironika Benta Hamera Posel špatných zpráv víc prostředností nebo černým humorem? Proč seriál Zlatá labuť není zlatý, ale čpí spíš jako boční Ulice? Nechybí náhodou porno slasheru Ti Westa X další dvě X k tomu, aby se stal nestydatou klasikou? Mají osmdesátníci právo na vášnivý sex? Proč je nebezpečné lízat hlavy panenek? Koho postihuje testikulární toxicita nejvíc? Který sýr smrdí víc – Bailadorův camembert, nebo Stejskalův romadur? A kdy natočí kapela CamemBert and Friends svůj debut?

Spustit audio