O pořadu Jiné stavy

Podcast Jiné stavy vzniká jako doprovodná série magazínu pro rodiče Houpačky. Zajímá se o porod a všechny jeho odstíny. V sedmi dílech se zaměřuje na stud, bolest, na změny na ženském těle i v mysli. Otevírá téma vztahu rodiček a jejich matek, zaměřuje se i na ty „nejlepší“ rady, které novopečené matky dostávají. Jiné stavy nevynechávají téma potratu, sexu po porodu nebo psychických poruch, které po narození dítěte někdy přicházejí.

Porod je přirozeně hraniční zážitek v životě všech žen a je fér mluvit o změnách, které zanechává na jejich tělech i v jejich myslích. Do Jiných stavů přizveme lékaře a lékařky, psycholožku, porodní asistentky a duly, fyzioterapeutku a terapeuty a samozřejmě i samotné matky. Jak zvládly svůj stud, proč každou zaskočila bolest a jak se smiřují se svým novým tělem?

Všechny díly podcastové série najdete na webu wave.cz/jinestavy, v aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích. Jiné stavy startují 17. ledna 2022.

Pořad připravují

Další pořady

  • Šatníky

    Šatníky přináší příběhy módy z českých skříní a ulic. Poslechněte si, co se skutečně nosí a proč. Nahlížíme do skříní a šaten, analyzujeme osobní styl a přístup k oblékání.

  • On Air

    Reportáže, recenze, rozhovory i názorová publicistika z proudového vysílání.

  • Čelisti

    60 minut dravého filmového lovu: horké novinky z filmového oceánu, hlavní filmová událost týdne i drobný plankton aktuálního filmového dění.

  • Stage

    Každé pondělí večer vám Radio Wave přinese záznam koncertu světové nebo domácí hudební hvězdy.