O pořadu Pracanti

Pracanti jsou podcastová série Evy Svobodové o první pracovní zkušenosti mladé generace. Jak si mladí lidé práci vybírají? A co při ní prožívají? Série přináší nejen příběhy lidí, ale také pohledy odborníků.

Podcastová série Pracanti zachycuje, co práce pro mladou generaci znamená, jak se na ni připravují nebo jak se mladým lidem daří skloubit pracovní a osobní čas. Každý díl se zaměří na jeden fenomén.

Série zachycuje pracovní realitu sektoru péče i to, s čím se potýkají lidé v kreativních profesích. Ptá se, co je gig economy, jaká je budoucnost řemesel v Česku, proč vysněná povolání nejsou vždycky výhrou nebo proč se mladí lidé rozhodnou hned po škole podnikat. Pracanti sledují osobní příběhy i společenské proměny světa práce.

Podcastovou sérii Pracanti Evy Svobodové poslouchejte na Radiu Wave od 25. května 2022. Nový díl najdete každou středu na webu wave.cz/pracanti, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Pořad připravují

Další pořady

  • Startér

    Startér je hledač talentů Radia Wave. Pomáháme kapelám, které se nebojí mobilizovat své fanoušky, ale i těm, co odjakživa nenávidí clickbait.

  • Šatníky

    Šatníky přináší příběhy módy z českých skříní a ulic. Poslechněte si, co se skutečně nosí a proč. Nahlížíme do skříní a šaten, analyzujeme osobní styl a přístup k oblékání.

  • Brrrap

    Rapová série Brrrap je podcast, který se zajímá o to, co se honí rapperům v hlavě, když nedrží mikrofon v ruce. Za jaké kariérní rozhodnutí by si rappeři nafackovali?

  • Krása

    Krása je prvním autorským audio dokumentem novinářky a moderátorky Lindy Bartošové. Série přináší zpovědi žen, které se vymezují vůči konvenčním stereotypům krásy.