NOVINKY: Neneh Cherry, Laundered Syrup, The Goon Sax, Quavo a další donaldi

29. říjen 2018

V další naducané nůši novinkových songů do playlistu Radia Wave vám přinášíme soulovou a R&B legendu Neneh Cherry, příjemnou a hodnou australskou kapelu The Goon Sax, nečekanou spolupráci rappera Quava s Madonnou a Cardi B nebo sabbathovskou riffáž slezských Laundered Syrup. A možná přijde i Jarmila.

Quavo - Champagne Rosé ft. Madonna & Cardi B
Credits: Quavious Keyate Marshall, Madonna Louise Ciccone, Belcalis Marlenis Almánzar
Label: UMG Recordings

Quavious Keyate Marshall, jedna třetina Migos a rapper jinak známý jako Quavo, připravil na letošek sólovou desku. Album Quavo Huncho trpí klasickým neduhem současných rapových desek, trvá totiž hodinu a šest minut, jednotlivé tracky ale stojí za to. My do rotace posíláme hitovku Champagne Rosé, ve které kromě Cardi B hostuje třeba i Madonna.

Lauran Hibberd - Call Shotgun
Credits: Lauran Hibberd
Label: Brilliance

Americká indie rocková zpěvačka a skladatelka Lauran Hibberd se na scéně pohybuje sotva rok a zatím vydává jenom singly. Ten aktuální nazvaný Call Shotgun má ale zatím nejblíž k tomu, co bysme klidně mohli nazvat indie rockouvou teenage hymnou - ani ne tříminutová miniatura je chytlavá od prvních vteřin a kombinace sarkastického zpěvu a řízných kytar vás okamžitě nutí pustit si track znovu. Doporučujeme i příjemný college videoklip.

Neneh Cherry - Fallen Leaves
Credits: Neneh Mariann Karlsson
Label: Smalltown Supersound

Od úspěchu světového megahitu Buffalo Stance už uběhlo skoro třicet let, švédská zpěvačka Neneh Cherry je ale pořád na vrcholu - i když teď místo hitparádových fanoušků cílí spíš na posluchače, kteří hledají vybroušené songwriterství na hraně R&B, trip hopu a soulu a písně plné příběhů. Přesně takové skladby totiž najdeme na její aktuální desce Broken Politics, ze které si do rotace vybíráme hned úvodní píseň Fallen Leaves.

Jamila Woods - Giovanni
Credits: Jamila Woods
Label: Jagjaguwar

Chicagská rapperka Jamila Woods před dvěma lety natočila vychvalované album HEAVN a hostovala na deskách Chance The Rappera nebo Kweku Collinse. První singl z chystané nové desky se jmenuje Giovanni a Woods se v něm odkazuje na básnířku Nikki Giovanni, jejíž báseň Ego Trippin vydanou v 70. letech v skladbě cituje. K písni patří i devítiminutový videoklip, ve kterém nám zpěvačka představí svoji rodinu. Píseň je podle tiskové zprávy o "oslavování všech částí mé osobnosti, a také o rodinném dědictví a odkazech."

Dominic Fike - 3 Nights
Credits: Dominic Fike
Label: Tha Lights Global / Columbia

Nestává se už dnes často, aby se o některého interpreta popraly nahrávací společnosti ještě předtím, než vůbec vydá své první EPčko. Floridský rapper a zpěvák Dominic Fike s vytetovaným logem Apple pod pravým okem je takový případ - nakonec se za čtyři miliony dolarů upsal značce Columbia, kde vydává své první EPčko Don't Forget About Me, Demos. Hned první track 3 Nights naznačuje, že dvaadvacetiletý hudebník v sobě má velký potenciál.

Laundered Syrup - Fire
Credits: Majkl, Palo, Záclona
Label: Silver Rocket / MMM

Po dvou kazetách (2013 a 2016) obohacují slezští Laundered Syrup svoji diskografii o vinylový desetipalec Heavy Defeat, o jehož vydání se postarali společnými silami Silver Rocket a MMM. Sabbathovské riffy, dřevní hardrockové postupy a flákačské vokály. Dost možná nejvíc “heavy” domácí kapelu současnosti si představíme trackem Fire. 

The Goon Sax - Make Time 4 Love
Credits: Riley Jones, Louis Forster, James Harrison
Label: Wichita Recordings

Australská scéna umí být často nebývale temná, to ale není případ indie popové kapely The Goon Sax z Brisbane. Ta už víc než pět let vypouští do světa hravé chytlavé songy na pomezí indie rocku, popu a folku. Skupina aktuálně vydává svoje druhé album We’re Not Talking a my si z něj do rotace nasazujeme klipový singl Make Time 4 Love. A zdravíme Matěje Samce.

 

autoři: Jiří Špičák , Karel Veselý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.