Nylon Jail vyhlížejí Czeching a říkají: Chceme být slyšet i za hranicemi

10. květen 2019

Nylon Jail jsou sice v základu dvojčlennou kapelou, na pódiu ale aktuálně fungují v pětici a v téhle sestavě také v našem studiu odehráli tři ukázky z comebackové desky Irreversible Changes, vydané v prosinci 2018. „Hrajeme hudbu, o které si myslíme, že nepatří striktně jen do české kotliny, takže jsme za nominaci do Czechingu rádi,“ říká v následném rozhovoru Roman Vičík, který je společně s Jiřinem Jirákem jádrem Nylon Jail.

„Hledáme způsoby, jak umožnit, abychom byli slyšet i jinde než u nás, a Czeching by nám to mohl umožnit nebo nás světu aspoň trochu přiblížit,“ pokračuje hlavní mozek kapely, který má na svědomí většinu hudby i textů. Jak se Romanovy anglické texty Jiřinovi zpívají? „Ze začátku je to vždycky těžší, než je do sebe nasaju, ale postupně je úplně přijmu za své. Občas se pobavíme o jejich významu a pak už se mi zpívají skvěle.“ „Píšu texty tak, aby měly koule, když je Jiřin vypustí z pusy,“ dodává Roman se smíchem.

Coby jedna z kapel nominovaných do letošního ročníku Czechingu se Nylon Jail představí 22. června na stagei Radia Wave na pražském festivalu Metronome. Do té doby možná stihnou přichystat i jednu z nových skladeb. „Materiálu je poměrně dost, takže už pomalu přemýšlíme o třetí desce,“ potvrzuje navíc Roman Vičík. „Teď nás čekají nějaké nutné schůzky a v horizontu půl roku by se na ní mohlo začít pořádně dělat,“ dodává.

Jsou Roman a Jiřin spokojení v aktuální koncertní sestavě? A jak se do kapely dostala bubenice Klára Böhmová? Poslechněte si celý rozhovor včetně tří písní, které Nylon Jail zahráli živě v našem studiu!