Orgasmus a mindfulness meditace. Jak spolu mohou souviset?

29. duben 2023

Hotcast Pot navštívila moderátorka Radia Wave Lenka Karaka, aby s jeho moderátory Eliškou Soukupovou a Karlem Vladykou mluvila o orgasmech a meditaci. Že spolu mohou úzce souviset, zjistila na desetidenním meditačním zájezdu Vipassana, na kterém zažila nečekaný zážitek s vlastním tělem.

„Celá praktika tkví v tom, že velmi soustředěně skenujeme vlastní tělo a prozkoumáváme jeho různé části takzvaným vnitřním hmatem,“ popisuje Lenka meditační kurz, kterého se účastnila už podruhé. „Když jsem asi osmý den skenovala své tělo, našla jsem bod v části ženského traktu, který spustil okamžitou pulzaci mých ženských orgánů,“ vypráví s tím, že je to pro ni nyní jednoduchá cesta k orgasmu.

Karel Vladyka, Lenka Karaka a Eliška Soukupová

O vlivu mindfulness praktik na tělesnost a ženskou sexualitu promluvila i psycholožka a psychoterapeutka Kateřina Severa Čížková, která se tomuto tématu detailně věnovala v diplomové práci a pokračuje v tom i ve své terapeutické praxi: „Věřím tomu, že naše kapacita prožívat potěšení a rozkoš nemá limit. Čím sensitivnější jsme ke všemu, co se v našem těle děje, tím hlubší jsou stavy, kterých dosahujeme.“

Co nesmí chybět v Lenky sex playlistu? Jak můžeme lépe cítit vítr ve vlasech a kapky vody na těle? A jak si užít orgasmy, aniž bychom po nich příliš bažili? Poslouchejte v hotcastu Pot.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.