Pokroucené techno Andyho Stotta

29. říjen 2012

Manchesterský producent Andy Stott přichází po kritikou ceněných loňských EP s novou dlouhohrající deskou. Jmenuje se Luxury Problems a vychází stejně jako předchozí Stottovy nahrávky u labelu Modern Love. Rubrika Deska týdne bude tento týden dunět temným inteligentním technem, které je nově doplněné i ženským vokálem. Profil Andyho Stotta připravila Veronika Ruppert.

Když si poslechnete loňské nahrávky Andyho Stotta, možná vás překvapí, že je oslavovala média hipsterského hudebního universa jako Pitchfork. Nekompromisní techno, dub techno a dubstep nepatří zrovna k easy listening trendovkám. Stottovy tracky se valí s masivní tíhou temnými industriálními krajinami a z podtlaku nahuštěného ruchy a beaty nenabízí téměř žádné melodické únikové cesty. Chemie Stottovy hudby je ale návyková. Funguje při soustředěném domácím poslechu i v klubu a právě to ho nejspíš po několika letech vyneslo na výsluní mezinárodní pozornosti. I když mluvit o výsluní v souvislosti se Stottovou hudbou mi přijde trochu nemístné. Tenhle vlak jede spíš do mlhavého soumraku.

DJ a producent z Manchesteru do letošního roku vydal pod jménem Andy Stott spoustu singlů, EP a několik dlouhohrajících alb u labelu Modern Love. V roce 2006 vyšlo album Merciless, o dva roky později přibylo Unknown Reception a pak v roce 2011 EP We Stay Together a Passed Me By.
Celý profil najdete v Databázi interpretů.

Jak se nová deska Luxury Problems povedla, zhodnotí v následujících dnech hudební redakce Radia Wave v rámci rubriky Deska týdne.

Spustit audio