POSTudiu

25. říjen 2013

Máte v ruce diplom z vysoké školy, posíláte životopisy na všechny strany, ale k pohovoru vás skoro nikdy nepozvou? Myslíte si, že vás škola nenaučila dovednosti, které byste opravdu využili na pracovním trhu?

Našli jste při studiu čas na brigády nebo nějakou delší praxi? A pokud ne, kde potřebnou praxi získat teď, třeba i zadarmo? Na tyhle otázky budeme spolu s vámi hledat odpovědi v novém cyklu POSTudiu.

Český rozhlas 1 – Radiožurnál vysílá rubriku vždy v neděli ve 13:35 a Radio Wave v pondělí v 12:30.

Společný projekt Radia Wave a Radiožurnálu naváže na Generaci na rozcestí, kterou jsme vysílali od dubna do prosince 2012. Teď nás bude zajímat, jak si své studium na vysoké škole plánují gymnazisti, jestli vám praxe během studia výrazně zvýší šance na zisk zaměstnání, nebo kteří absolventi se nejsnadněji uplatní. A taky, jaký dojem dělají čerství vysokoškoláci na zaměstnavatele.

Nebudeme točit bolestínské reportáže, chceme zjistit, jestli absolventi mají nárok na rekvalifikace, zda jim dokážou opravdu pomoci na úřadech práce a jestli si práci mohou najít třeba prostřednictvím sociálních sítí. Za reportáží bude následovat rozhovor s odborníkem, ve kterém se pokusíme odpovědět na další otázky související s tématem. Poslouchejte POSTudiu, na Radiožurnálu v neděli po půl druhé a na Radiu Wave v pondělí v půl jedné.

Rubriku připravuje: redakce Radia Wave a redakce Radiožurnálu

Historie rubriky: POSTudiu vysílá od začátku února 2013. Reportáže běží na Radiožurnálu každou neděli ve 13:35. Radio Wave je odvysílá v pondělí mezi 12. a 13. hodinou.

autor: Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.