Radomír Szajter z kapely Pacino: Zajímavé věci se dějí na menších lokálních scénách

25. září 2019

„Myslím, že třeba v posledních deseti letech hodně posilují menší lokální scény. Většina zajímavých věcí se neděje v Praze, ale právě na těch lokálkách,“ říká zpěvák a kytarista Radomír Szajter z kapely Pacino. Odráží se to podle něj i v rozdílné atmosféře, která panuje na koncertech v menších městech v porovnání třeba s Prahou.

Pacino jsou vlastně živým důkazem jeho tvrzení, protože pochází ze Slezska. Často se o nich píše jako o kapele z Orlové, ale nikdo z nich už tam nebydlí. Zkušebnu tam ale pořád mají. „Já dojíždím z Prahy, Jakub z Ostravy a Tomáš ze Soběšovic,“ popisuje Radomír a dodává, že ale v posledních měsících měli tolik koncertů a dalších povinností, že se ve zkušebně sešli jen párkrát.

Letos na jaře vydali Pacino EP se čtyřmi skladbami a Radomír už má v hlavě i představu o tom, jak by měla vypadat jejich další dlouhohrající nahrávka. „Představu už mám, ale kluci asi ještě ne, protože jsem jim to ještě tak úplně neřekl,“ směje se nad otázkou, jak daleko jsou s případným nástupcem úspěšného debutu Půl litru země.

Za album Půl litru země dostali Pacino hudební cenu Vinyla, ale jejich vztah ke konceptu hudebních cen je hodně rezervovaný. „Já koncept hudebních cen nesnáším, protože si myslím, že muzika není soutěž,“ vysvětluje Radomír.

Jak se bude nová deska lišit od debutu a čím se liší atmosféra na koncertě ve Slavičíně od Prahy? Poslechněte si celý rozhovor.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.