Rapové recepty na únor? Slowthai, 600Breezy & Nutso Thugn jako hlavní chod, Smokepurpp jako dezert

V naší pravidelné relaci ze světa rapových releasů jsme se podívali do Anglie, Chicaga a již klasicky do Atlanty. Masivní rapový flákanec je zpátky!

Občas se něco tak dlouho avizuje, až by se samotné očekávání dalo krájet. Britský rapper Slowthai nás o tom přesvědčil se svojí druhou studiovou deskou s názvem Tyron, která spatřila světlo světa v polovině února 2021.

Na debutu Nothing Great About Britain jsme poznali jeho energickou podobu, která hraničí s lehkým ADHD. Na druhé desce je ale Slowthai mnohem otevřenější a hudebně zase o krok dál, jakkoli nezapře své vzory (Dizzee Rascal nebo Mike Skinner). Skvělé spolupráce jen potvrzují jeho hudební cit a posluchač si tak může užít celistvé album, které tu dle nás dlouho nebylo. Deska Tyron u nás získává zlatou rotaci a posíláme klíčenku!

Dalším zásadním opusem je deska Art of War od chicagského rappera 600Breezy, který stále pevněji kotví v těžkotonážním street rapu. Na jaké straně gangů se nachází, vám osvětlí Jardič. Žádný autotune na vaše hlavy, tohle je Chiraq!

Z vedlejší linie se hlásí Nutso Thugn, prozatím ještě neznámé jméno z Atlanty, které se čerstvě dostává do epicentra špinavé rapové epidemie. V jeho projektu Fatso se otevírají brány kalné 808 basy, která je v kombinaci s jeho temným hlasem jasnou volbou pro váš playlist. A co na to Smokepurpp? Vydává EP Psycho a my doufáme, že setrvá ve formě.

Co mají společného The Streets a Slowthai? Jak vypadá situace v Chiraqu? Kdo je v čele rapové epidemie? A co na to Brodinski? Mnoho otázek a ještě více odpovědí v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.