Řeknu to stručně a silně: Never

30. červenec 2012

Micachu and The Shapes přichází s deskou Never tři roky po úspěšném debutu Jewellery. Zatímco experimentálně popový hravý zvuk prvního alba otevřel Micachu dveře k širšímu publiku, druhá deska Never je na poslech náročnější.

Mica Levi vypadá jako kluk, má křivé zuby a obličej drzouna. Narodila se do muzikantské rodiny v jižní Anglii a prý už ve čtyřech letech se začala pokoušet o vlastní hudbu. Rodiče ji na střední poslali do Londýna. Na Purcell School studovala housle, violu a hudební kompozici. Odtamtud se posunula na Guildhall School. Zatímco se učila klasickou kompozici, pohybovala se jako DJ na londýnské grime a UK garage scéně. Žánrově různorodý okruh svých hudebních přátel v roce 2009 představila na první ze svých mixtapes s názvem Filthy Friends. Mezi jinými to jsou Ghostpoet, Jack Peñate nebo Toddla T. Od té doby se rok co rok objevuje jeden až dva takové mixy (Kwesachu 1 a 2, Meat Batch).

První singly kapely Micachu and The Shapes, v obsazení Mica Levi, Raisa Khan a Marc Pell, vydal na jaře a v létě 2008 label Accidental Records. Zájem o Micachu and The Shapes rozvířil hlavně 2. singl Golden Phone. Chytlavá melodie, hravost, zajímavé zvuky, taneční energie – a o čem že to zpívá? O sebevraždách skokem z Golden Bridge… S produkcí debutové desky Jewellery pomohl Matthew Herbert a vydali ji v roce 2009 Accidental a později i Rough Trade Records, kteří si ale vymínili vyškrtnutí písně Worst Bastard, jejíž text byl podle nich příliš obscénní.



Kompletní profil od Veroniky Ruppert najdete v naší Databázi interpretů.

Jak ohodnotí album Never recenzenti Radia Wave, se dozvíte v našem vysílání v pravidelné rubrice Deska týdne.

Spustit audio