Režisér dneška už není cholerické třeštidlo, ale empatický pohodář

16. srpen 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu nepřivítaly nikoho, byly totiž živě v pražské Džungli BKAO a tam spolu s diváky vyzpovídaly režiséra, hudebníka a milovníka popkultury Šimona Holého. S tím si povídali ve trojici o tom, jaké je to dělat biják do kina.

Ivanka hned z počátku navrhla, že by se nějaký jeho film mohl odehrávat v crossfitové tělocvičně a mohla by tam být vražda způsobená otráveným jonťákem, což se Šimonovi docela zamlouvalo. Zuzana pak navázala s dotazem, proč nemůže do svých filmů angažovat její oblíbené herce Mahulenu Bočanovou a Martina Zounara – a vytáhla z rukávu i námět filmu, který by se odehrával za časů Zlaté buly sicilské. Ve filmu by Mahulena byla jeptiška a Martin odpadlík na oslíku.

Šimon pak byl dotazován na to, jestli na své herce řve, což on prudce odmítl jako překonané klišé.

Nebyly by to Buchty, kdyby neprobraly zcela jiná témata: kdo v Sexu ve městě je nejotravnější postava, jak si anakonda přeměřuje svoje oběti, co si Zuzana koupila ve slevě na ostřikování kůže v létě, ohňostroje a kdo v Brně fatshamoval Šimona.

Šimon pak ještě sdílel vzpomínky na svou romanci, která sice již zanikla, ale vznikla kdysi v darkroomu a mohlo se jít pomalu domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že práce režiséra je stresík stejně jako vaše obživa.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.