Rodinná Studio Session s projektem Bratři: „Spolu nás to baví nejvíc

20. říjen 2017

Experimentální raveové duo Bratři tvoří Ondřej a Jiří Veselí, oba jsou to bubeníci. Jejich společný projekt vznikl teprve minulý rok. „Dlouhá léta jsme každý působili v různých kapelách, ale spolu jsme nikdy nehráli,“ popisují rodinný projekt Bratři. Loňské EP Monster sklidilo úspěch a vyneslo Bratry na pódia letních festivalů jako Colours of Ostrava, Beseda u Bigbítu nebo Povaleč. Momentálně pracují Bratři na dalším EP.

„Na tom, že jsme se tzv. na stará kolena rozhodli dát dohromady společný projekt, má značnou zásluhu dnes už neexistující kapela Cartonnage. Právě tam jsme měli možnost společně hrát na dvě bicí soupravy,“ říkají sourozenci Veselí.

Elektronické duo Bratři, které hraje nejen na bicí, ale taky na jiné nástroje (škopky, vintage syntezátory, drum machines), je inspirováno především technem a experimentální elektronikou. Dvojice pokračuje ve svém úspěšném tažení. Vystupovat je můžete vidět ve středu 25. října v Praze. Klub Roxy a prostor NoD v rámci svých narozenin představuje výběr toho nejzajímavějšího, co se momentálně na české hudební scéně urodilo. Děje se tak pod hlavičkou akce Soundz Czech a své místo tu mají také Bratři.

autor: Matěj Samec
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.