Rozhodně nejsi zvaná na můj coleslaw! Adam Sandler uklohnil dobrou teenagerskou dramedii s jarmulkou

10. září 2023

Aleš, Tonda a Tomáš poprvé v historii Čelistí živě ve studiu požili salát coleslaw. Chroupání ručně krájeného zelí s kapkou fenyklu doprovázelo hodnocení nejnovějšího pokračování hororu Sestra o vraždící jeptišce i překvapivě kompetentní dívčí teenagerské dramedie Rozhodně nejsi zvaná na mou Bat Micvu!, za kterou stojí komik a producent Adam Sandler.

„Adam Sandler se rozhodl, že udělá úkrok stranou a natočil klasickou holčičí teenage dramedii, do které obsadil snad všechny členky svojí rodiny,“ představuje Tonda film Rozhodně nejsi zvaná na mou Bat Micvu! „Umí to velmi dobře vytěžit židovské prostředí a scény s cool freaky učitelkou jsou pro mě někde mezi Wrong Missy a Zmatkama v Arizoně,“ tvrdí Aleš. „A každá pratetička tam vypadá jako jiná verze Willema Dafoa,“ pochvaluje si Tomáš.

Je horor Sestra II lepší než Sestra od Jáchyma Topola? Trvalo natáčení komorního dramatu Den a půl déle než den a půl? Jak dobře odečítá Denzel Washington ve filmu Ekvalizér 3? Zbyla Tomášovi po novém díle Čelistí ještě nějaká Němá tajemství? A jestliže člověk třeba jen na okamžik prohrává to, co opravdu ze všech sil miluje, neubrání se pak myšlence, že prohrává i část svého života; že v něm nenávratně uhasíná jakési vnitřní světlo; že v něm jednou provždy umlká jakýsi nepostradatelný tón? Čelisti – Každý den odvahu na novou porci coleslawu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.