Rozhovor s Vigilante

Hvězda chilského aggrotech/rocku Vigilante se již v sobotu 30. července 2011 premiérově objeví v Praze jako headliner 11. Electro Prague Festivalu. A jelikož je Ivan Muñoz zajímavý chlapík, zavolali jsme mu, abychom ho vyzpovídali.

Nemohli jsme se totiž nezeptat na to, jak chilský projekt může prorazit v Evropě, jak se mu podařilo angažovat na desku lidi z Ministry, Atari Teenage Riot, Public Enemy nebo hrát před Nine Inch Nails. Také jsme si povídali o nové desce, hlavní myšlence novinky The New Resistance, o stejnojmenném klipu, při jehož natáčení byl Ivan zatčen, o darkwave scéně v Chile, která čítá „jen“ 1 000 fanoušků, a mnoha dalších zajímavostech.

Vigilante je šest let fungující aggrotech/industriální formace, která ve své tvorbě míchá elektroniku nejtvrdšího zrna s téměř metalovými vlivy. A právě tento charakteristický nekompromisní sound, ne nepodobný hudebnímu výrazivu legendárních Die Krupps (se kterými udržují čilé kontakty), dostal Ivana nejen na největší žánrové festivaly planety (včetně Wave Gotik Treffen), ale koncertoval i před mnoha světovými velikány žánru.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.