S Jiřím Sulženkem o cestě k opeře

11. srpen 2010

Klystýrem tentokrát zněl hlas jako zvon. Hostem úterního informačního průplachu totiž byl operní pěvec, majitel zvučného basu Jiří Sulženko. K opernímu zpěvu se, jak se doslechnete, dostal víceméně náhodou. Ale možná to byla jen záměrná klička jeho osudu, protože ač to zpočátku nečekal, tak se nakonec operní zpěv stal jeho celoživotní profesí.

Koncertně vystupoval v Japonsku, Brazílii nebo Austrálii a můžete ho slýchat ve Státní opeře nebo Národním divadle. Opera je pro mnohé z nás španělskou vesnicí. Proč? A jak si k ní najít cestu? I to jsme se pokusili s Jiřím Sulženkem zodpovědět.

autoři: Ivana Veselková , Susana
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.