Sexual Somewhere

18. duben 2011

Rada pro začínající autory rozhlasových pořadů: pečlivě vybírejte první skladbu. V minulém díle Čelistí nás zenový DJ Krush přivedl do těžké letargie a duchovního rozpoložení zpopelněného lenochoda.

Volba lascivních klávesových rejstříků a strojového beatu Sebastiena Telliera se zdála být sázkou na jistotu, bohužel v kombinaci s jarními záchvěvy v povětří a názvem Sexual Sportswear předurčila Čelistem nepředvídatelnou sinusoidu: čekejte cudné intelektuální vytržení ze subtilních emocí nového filmu Odnikud někam Sofie Coppolové protkané nepředvídatelnými erupcemi instinktů.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: Odnikud někam - odtažitý heartbreak Sofie Coppolové

Snaha vmanévrovat rozbouřenou hladinu testosteronu do mírnějších poloh se nezdařila - navzdory tomu, že rozjařený sémiotický kverulant Daniel nasadil zcela nevinné téma, jakým je bezpohlavní animák Rio. Bohužel Vítův odskok k lehce perverznímu německému trojúhelníku v zajímavé novince Tři Toma Tykwera nemohl skončit jinak než libidinózní katastrofou. To se pak i pokus o žánrovou ironii Vřískot 4 hororového guru Wese Cravena hemží falickými symboly. Pokus skloubit bakchanálie s kultivovanou intelektuální sedánkou byl prostě od počátku odsouzen k nezdaru.

02313156.jpeg

Mládeži nepřístupno. Určeno jen otrlým posluchačům, kteří se rádi zamýšlejí nad tím, proč zdánlivě nevinná slova mohou působit v éteru jako šrapnely. A samozřejmě také těm, které zajímají utajené informace o sexu z ložnice trpasličího seladona Woodyho Allena, šokující americko-německá trojka Andy & Larry Wachowski + Tom Tykwer, gymnastické dispozice Szabolcse Hajdua a další peprmintové bonbóny z těkavých myslí i rafinovaných šatníků tria Řehák, Schmarc, Stuchlý.

Příští Čelisti se uskuteční korespondenční formou Osmdesáti dopisů. Redaktoři byli posláni zpět do Zdrojového kódu.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio