Sharlota v Kompotu: O psychickém zdraví se mezi hudebníky nemluví

23. duben 2018

„Makám nonstop, ne jako vy, co jste vo tom jen mleli,“ rapuje Sharlota ve svém posledním singlu Marketing a je to asi nejpřesnější definice současného života jednadvacetileté hudebnice, kterou sleduje na Instagramu přes 200 tisíc lidí. Většina lidí ji má spojenou hlavně s kontroverzním trackem Perníková – kam se ale Sharlota posunula za více než čtyři roky od vydání této skladby?  Poslechněte si celý díl pořadu Kompot.

Sharlota sama přiznává, že jí tenhle singl, který byl protiváhou internetových komentářů na její osobu, i kvůli provokativnímu videoklipu v mnohém zavřel dveře. „Všechno je tak, jak má být. Sice mi to spoustu dveří zavřelo, ale ty správný. Zavřelo mi to dveře, o které jsem neměla zájem, ale ještě jsem to třeba nevěděla. Nějakým způsobem to utvořilo moji cestu, na které jsem teď, a jsem takhle šťastná.“

„Řekni, kolik znáš frajerů, co mě měli. Dva,“ otevřeně říká v už zmíněném Marketingu o svém sexuálním životě. Jak o něm píše ve svých textech a jaký má vztah k LGBT komunitě?  

Velkou inspirací v tomto ohledu je Sharlotě královna současného amerického rapu Nicki Minaj, jejíž nový singl Chun-Li řešila Sharlota s Hankou a Šimonem. A přišla řeč i na comeback Ariany Grande (#ʎɹɔ oʇ ʇɟǝl sɹɐǝʇ ou) a hlavně nešťastné úmrtí producenta Aviciiho, o jehož boji s alkoholem a zejména depresemi on sám velmi opatrně mluvil. Právě duševní zdraví, štěstí, pozitivní energie a obecně psychologie jsou v současnosti pro mladou hudebnici důležitá témata, kterým se Sharlota ve svém volném čase věnuje, jak zjistíte v rozhovoru.

Kde hledá Sharlota vnitřní klid? Co s mladým člověkem dokáže udělat padesát koncertů ročně? Jakou nejtěžší otázku jí kdy kdo položil? Natočí někdy zpívané album ve stylu Lany Del Rey? Proč si vybrala jako původní profesi práci u policie? A z čeho jí ve studiu ukápla slza? Poslechněte si záznam celého pořadu.  

Spustit audio