Soul Time!

18. listopad 2011

Zásobárna světového hudebního fondu zdá se být nevyčerpatelná. I o tom se přesvědčíme už tuto neděli, kdy k nám do studia opět po nějakém čase zavítá Honza Hutz a přinese si s sebou spoustu novinek, které hodlá představit. O co půjde?

Tak třeba známý japonský sextet Soil & „Pimp“ Sessions letos slaví deset let na hudební scéně a k tomuto výročí si nadělil desku nazvanou Magnetic Soil. Nebo je libo Meshell Ndegeocello? Ani její skvělá novinka, která minulý týden pod názvem Weather vyšla, se nevyhne našemu vysílání. Nebo je libo trochu živé hudby? I ta bude a to sice v podání tria Medeski Martin & Wood, se kterým se jako host na jejich nejnovějším živém albu neobjevuje nikdo menší než John Scofield. Pořád vám to přijde málo?

Tak zavítejme také do našich hudebních vod. Multiinstrumentalista a zpěvák Andrej Šeban reflektuje celou svou dosavadní kariéru na albu Časozber, na němž se objeví nejen skladby, které napsal před nedávnem, ale i staréskladby. A abychom se s novinkami nenechali před naším hostem zahanbit, přidáme ještě jednu. Sharon Jones & The Dap-Kings hlásají, že nastal Soul Time, tak uvidíme, zda bude stát za to!

Rubrika Groove Window zavítá tentokrát do Itálie. Tam totiž vznikla v roce 1998 kapela Funk Off a i když její název napovídá, že o žádný funk nepůjde, opak je pravdou. Jejich loňské album Una Banda Cosi je nabité převážně funkem instrumentálním s důrazem na dechovou sekci a v neděli pochopitelně nezůstanete ušetřeni několika ukázek. Kdo už je ale teď nedočkavý, může si jich pár najít na stránkách kapely a bude v předstihu. Vy ostatní se musíte spokojit s naším vysíláním. Začínáme v neděli od 22 hodin.

02487026.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a Honza Hutz. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio