Sportrecords v Lipsku a ztracený Kanye. Příliv srpnových novinek v rapu je tu!

Členové informačního servisu rapu jsou opět v zóně a kromě reportáží, čerstvých skladeb a mistrů Shazamu, pro vás tentokrát máme i několik nových desek.

Léto je skoro u konce, ale kauzy ve světě rapu nekončí nikdy. V dnešním díle jsme usedli k našemu novinářskému stolu a vybrali pro vás to nejšťavnatější, co minulé dva týdny poskytly. A tak vás kromě hromady nových skladeb a několika desek, o které se postarali Pislik88, Stimulator Jones nebo Hoodmafia čeká mnoho odpovědí na otázky, které jste si možná ani nechtěli položit.

Mike Dean a Kanye West záhadným způsobem ztratili album a The Weeknd se dostal do problému s ohněm. Mezitím, co The Game brečí doma v koutě, Fetty Wap je odsouzen a Fivio Foreign čelí nehezkému průšvihu. No a u nás se zase vrací Lucas Dope. Závěrem je všechno třeba vybalancovat něčím pozitivním, a tentokrát to bude zahraniční reportáž z koncertu Sportrecords v Lipsku.

Kdo má největší Shazam čísla? Kdo a proč ztratil desku, a vyšla teď vůbec nějaká dobrá? Dozvíte se ve Scéně s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.