Sports Take o taktice a strategii deskové hry Go

24. říjen 2011

Světový pohár v cyklokrosu a finále světového šampionátu v rugby pohledem odborníků – nejen o tom v první hodině vysílání. Druhá část magazínu Sports Take už patřila deskové hře Go.

Ve hře je víc variant, než je atomů ve vesmíru. Vznikla před čtyřmi až pěti tisíci lety v Číně. Má jednoduchá pravidla, ale velmi složitou taktiku. Nechybí jí vlastní filozofie – podle učení taoistů je prostředkem k poznání sama sebe. Desková hra Go – hra, ve které je prý člověk konečně sám sebou. Je to pravda? Jak Go vlastně vypadá? A jak se učí? I na to jsme se v rozhovoru ptali Aleše Cieplyho a Petra Součka.

Sportovní události z domácí i světové scény. Rychlý přehled může začít.

Nejlepší světoví cyklokrosaři rozjeli sérii závodů SP. A to včetně Zdeňka Štybara a Kateřiny Nash. Průběh prvních dvou závodů letošní sezóny hodnotil Stanislav Bambula, šéftrenér české reprezentace.

Letadlem přes Dubaj a Singapur do australského Brisbane a pak dalších 200 kilometrů autobusem – taková byla cesta českých reprezentantů na světový šampionát v aerobiku. A jaká byla konečná bilance?

Čtvrtý muž letošního mistrovství světa – krasobruslař Michal Březina – zvítězil v kalifornském Ontariu na Americké brusli, prvním závodu seriálu Grand Prix.

Na konci srpna získal judista Lukáš Krpálek bronz na mistrovství světa v Paříži. Cenný kov vybojoval pro české mužské judo po dlouhých 20 letech. Naposledy se to totiž podařilo v roce 1991 Jiřímu Sosnovi. A právě Jiří Sosna byl naší Osobností týdne.

Bookmakeři, sázkaři, odborníci – kdo bude vládnout sportovním výsledkům za 20 let? Téma pro komentář Miroslava Lence.

Motocyklový závodník Marco Simoncelli zemřel při nedělní Velké ceně Malajsie. Víc už k celé tragédii dodal náš kolega Honza Dvořák.

autor: Sports Take Team
Spustit audio