Star Wars Jedi: Fallen Order se zaměří na příběh, ne na multiplayer

19. duben 2019

Dokud práva na značku Star Wars patřila společnosti Lucasfilm, s propůjčováním licencí pro herní adaptace se vůbec nešetřilo. Což vedlo k mnohdy nepříliš kvalitním, ale alespoň hodně rozmanitým výsledkům. Po odkoupení společnosti konglomerátem Disney nicméně exkluzivní práva na herní Hvězdné války připadají Electronic Arts. Z její dílny bude pocházet i nadcházející Jedi: Fallen Order. 

V dnešním Questu vzpomínáme jak na novější tituly z bohatého portfolia, tak i na ty menší, polozapomenuté kousky. Taky recenzujeme hned dvě hry ze soudního prostředí.

Za připravovaným Star Wars Jedi: Fallen Order stojí jedna z dceřiných společností Electronic Arts Respawn Entertainment. Ta má rozsáhlé zkušenosti v oblasti multiplayerových stříleček, nejen proto je menším překvapením, že bude Fallen Order čistě příběhovou záležitostí pro jednoho hráče. Žádný multiplayer, žádné mikrotransakce. Na rozdíl od mnoha jiných studií si Respawn v rámci EA zvládl prosadit svou vizi i v době, kdy „o singleplayerové hry nikdo nestojí“, přestože po duchovním pokračování Knights of the Old Republic nebo Jedi Knight baží hráči už roky. Namísto toho se zatím dočkali třeba druhého Battlefrontu, který byl prošpikovaný obsahem, za nějž si fanoušci museli připlatit nad rámec ceny základní hry, a ani po stránce hratelnosti nedopadl nijak slavně.

Tvůrci zasadili Fallen Order do období mezi filmovou epizodu III a IV po Rozkazu 66, který rytíře Jedi prohlásil za nepřátele a vybízel k jejich popravování. Hlavním hrdinou bude mladý padawan Cal Kestis – můžete se tedy těšit na souboje se světelnými meči i na využívání Síly. Akční hratelnost se má v boji inspirovat sérií Dark Souls, v pohybu nebudou chybět parkourové prvky včetně běhání po stěnách. Navštívíte spoustu ikonických lokací i nějaké úplně nové, učednice samotného Dartha Vadera a inkvizitorka v jednom má totiž Cala prohnat docela velkou částí předaleké galaxie. Star Wars Jedi: Fallen Order dorazí na počítače a konzole 15. listopadu, tedy měsíc před uvedením epizody IX do kin.

Která hra z univerza Star Wars je nejpovedenější podle Šárky a Jardy? Kolik soudních adventur známe? A baví nás víc role soudce v Ace Attorney nebo ve We. The Revolution? Poslouchejte Quest nejen o Hvězdných válkách.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.