Startér hejtoval s Post-hudbou, která se přitom omylem zamilovala do BoLs

16. duben 2019

„Post-hudba jsou dva pražský sad boyové prostě.“ To jenom, kdybyste náhodou tuhle kapelu neznali. Je to jedna z těch objevenějších neobjevených kapel. Pozvali jsme ji do Startéru. Nepouštějte si to. Není se na co těšit.

Před lety vydali několik EP, která lidi hodně bavila. Stal se z nich kult. A pak zmizeli. Dominik Zezula otevřel skříň plnou side projektů, ze které chrlil jednu desku za druhou, Tomáš se zavřel do studiového kutlochu, kde pomáhal deskám jiných muzikantů, a taky se schoval za docela nenápadnou přezdívku Spomenik. Ten sice hraje skvěle, jen o něm nikdo buhvíproč nechce slyšet. Teď se říká, že se Post-hudba vrátila. Vlastně se nevrací, poprvé přichází. S debutovým LP Není se na co těšit. „Potřebovali jsme si od sebe odpočinout,“ vysvětluje pauzu jednoduše Tomáš Havlen. Teď jsou zase spolu a po vydání desky chystají tour. Do Startéru si přišli najít předkapely na chystanou tour. Tak co, našli?

Dominikovi a Tomášovi jsme pouštěli třeba Dasey Hill a jejich „screamo, které nikdy nepřijde“, odrovnali je s RTY a jejich brutálně jednoduchou hypnózou v podobě tracku Já a moje ego. Klukům se líbila i trsačka od Hello Marcel, dua, které se vyšplhalo do startéří top dvacítky a dost možná se s ním ještě potkáme! Nejvíc se ale Post-hudbě líbil rapper BoLs. „Zní to, jako kdyby Jamie Stewart dělal PC music,“ říká o BoLs Dominik Zezula. BoLs u nás moc hlasů nedostal, ale my ho milujeme. Všichni!

Poslechněte si Startér s nejvtipnější kapelou z Vršovic! Na chvilku se stavili i rappeři z labelu Die Mannschaft!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.